2009-05-29

Toast Smögen

Det är fredag och då kanske det vankas förrätt till middagen? Här kommer en klassiker i ny tappning!

Toast Skagen i all ära, men ibland kan det vara roligt att variera den klassiska förrätten något. I det här fallet valde jag att grilla brödet med västerbottensost samt spetsa till skagenröran med pepparrot och lite fräsch tomat. Det blev toppen!

Toast Smögen
(4 personer)

½ kg räkor, oskalade
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
½ dl hackad dill
1 tomat
½ msk riven pepparrot
4 skivor formbröd
150 gram västerbottensost
salt & peppar
smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär bort kanterna på formbrödet.
Riv osten och fördela den på bröden.
Grilla bröden i ugnen tills osten smält.
Skala räkorna och blanda dem med creme fraiche, majonäs och hackad dill.
Ta bort kärnhusen i tomaten och skär tomaten i små bitar.
Blanda ner tomat och pepparrot i röran.
Smaka av med peppar och salt.
Fördela röran på bröden.

Mycket gott och lite annorlunda mot klassikern.
Ha en skön fredagkväll!

Kram Karin

4 kommentarer:

Swedish Mike sa...

Det har ser verkligen gott ut. Skarpan du far fran Vasterbottenosten och pepparroten maste ge en verkligt god kontrast till resten.

Lysande uppfriskning av en klassiker!

// Mike

Linda sa...

Jag vill oxå resa utomlands, men vi ska bygga om köket istället..då kanske jag gillar att laga mat om jag får ett fint kök..

Anonym sa...

Det ser riktigt tjusigt och gott ut det där! Du är en hejjare på förrätter du!

Lisa sa...

ser otroligt gott ut. kul med lite variation av klassikerna