2009-05-13

Klassisk Ceasarsallad

När det börjar bli varmt ute blir jag genast sugen på olika sallader. Ceasarsallad tillhör en av mina favoriter och härom dagen gjorde jag en här hemma, med egen hemmagjord dressing förstås. Det blev supergott!
Här kommer receptet:

Klassisk Ceasarsallad
(4 personer)

2 krukor romansallad
2 kycklingfiléer
4 sardeller
1 äggula
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
2 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
3 skivor formbröd
Smör till stekning

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingfilén hastigt på båda sidor så den får fin färg.
Lägg filén i en ugnssäkerform och stek färdigt i ugnen i ca 15-20 min.
Lägg sardeller, äggula, hälften av parmesanosten och citronsaften i en bunke.
Pressa i vitlöken och mixa till en slät smet.
Häll sakta i oljan i en jämn stråle under tiden som du mixar.
Se till att såsen inte skär sig.
Skär bort kanterna på brödet och skär skivorna i tärningar.
Stek tärningarna i smör tills de blir gyllenbruna.
Låt dem svalna lite på ett hushållspapper.
Skär salladen grovt och blanda med dressingen.
Lägg genast upp på tallrikar.
Skiva de färdiga kycklingfiléerna i skivor och fördela på salladerna.
Strö över krutongerna och resterande parmesanost.

Så enkelt och så gott! Salladen fungerar dessutom utmärkt att ha som en liten förrätt om man minskar portionerna ordentligt.

Kram Karin

Inga kommentarer: