2009-05-21

Salamilindad sparris

Idag är man ledig från jobbet och det är riktigt skönt med en extra ledig dag såhär på våren. Dock ska jag inte göra något särskilt idag, mer än att planera för helgens mat.

Något som är riktigt fräscht såhär på försommaren är sparris! Jag älskar den gröna sparrisen i alla former och förra helgen gjorde jag en supergod och brutalt enkel förrätt med denna ljuvligt goda primör. Såhär gjorde jag:

Salamilindad sparris
(2 personer)

6-8 gröna sparrisar
Smör till stekning
Salt & vitpeppar
4 stora skivor salami
4 tsk bonjour vitlöksost

Gör såhär:
Skär av nedre änden på sparrisen, ca 2 cm upp.
Hetta upp en stekpanna och fräs hastigt sparrisen i lite smör.
Salta och peppra en aning.
Lägg salamiskivor omlott och bred på vitlöksosten.
Linda in sparrisarna i salamin och lägg upp på tallriken.

Enklare än såhär kan det knappast bli om man vill göra en förrätt som känns lyxig och god utan att behöva stå ett sekel i köket.

Ha en skön kristi himmelfärd!

Kram Karin

Inga kommentarer: