2009-06-02

Kycklinggryta med dragon

Jag är ett stort fan av kyckling och då gärna kycklinglårfiléer som jag tycker har ett jättefint och mört kött. De kan användas till otroligt mycket!
Här har jag improviserat ihop en kycklinggryta med smak av dragon som blev toppengod tillsammans med buljongkokt ris.

Kycklinggryta med dragon
(4 personer)

12 kycklinglårfiléer
1 purjolök
Smör till stekning
3 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
3 tsk torkad dragon eller 3 msk hackad färsk
Ev lite maizenaredning
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Strimla kycklingen och skiva purjolöken.
Stek kycklingen i lite smör tills den är nästan genomstekt och fått fin färg.
Salta och peppra.
Lägg i purjolöken och låt den steka med.
Häll på mjölk och matlagningsgrädde och smula i buljongtärningen.
Låt puttra tills kycklingen är helt färdig.
Rör ner dragonen och smaka av med salt och peppar.
Servera med buljongkokt ris.

Fungerar både till vardags och fest! För att göra grytan ännu lite festligare kan man koka kycklingen och purjolöken några minuter i lite vitt vin, som man låter sjuda bort innan man häller i grädden.

Kram Karin

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj så gott! Kyckling och dragon gör sig himla bra ihop! Här blev det mammas lasagne ikväll, skönt att slippa laga en dag iallfall! Men istället gjorde jag en bröd-deg som nu står på jäsning, mys-frukost imorgonbitti! :-D Ha de så gott!