2009-05-08

Mjölkchokladpannacotta

Jag ligger fortfarande hemma och är sjuk även om det sakta men säkert börjar bli en smula bättre. Jag ska vara hemma i helgen och ta det lugnt, så festligheterna i Stockholm blev inställda och uppskjutna till ett senare tillfälle.

Nu är det iallafall helg och vad passar inte bättre efter fredagsmiddagen än en söt, krämig dessert? Här kommer ett supermumsigt recept på Mjölkchokladpannacotta med färska hallon!

Mjölkchokladpannacotta
(4 personer)

3/4 blad gelatin
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 g mjölkchoklad grovhackad

Gör såhär:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
Koka ihop grädden och sockret till pannacottan tills 2 dl återstår.
Lägg choklad och gelatin i en skål.
Häll över gräddkoket och rör om tills det är helt slätt.
Häll smeten i fyroch frys in.a portionsformar eller glas och ställ i kylen i ca 3 timmar.

Så otroligt enkelt och vansinnigt gott att mumsa på framför tv:n. Jag använde färska hallon på min pannacotta, men det går givetvis med vilken sorts frukt eller bär som helst. Gärna några som är lite syrliga!

Du har väl inte missat att du kan få gratis presentkort på ICA, Willy´s & Hemköp hos Free-Food? Kolla här!

Ha en skön helg!

Kram Karin

5 kommentarer:

Minna sa...

Trevlig blogg. Den där pannacottan såg galet god ut!

Joanne sa...

Perfekt! Undrade lite hur jag skulle förgylla fredagskvällen. Tack för tipset!

Rebecca sa...

Vad otroligt fiiiin! :D

Anonym sa...

Åhh färska hallon! Hade gjort vad som helst för att få en stor skål fäsrka hallon! :-D Ja, du nu får du allt krya dig ordentligt, inte kul de där ju!

bakmammorna sa...

Pannacottan ser verkligen jättegod ut- kanske något att pröva ikväll! mmmmm.