2009-04-14

Tagliatelle med gorgonzolasås, skinka & champinjoner

Det här har varit en kort dag på jobbet (känns det som iallafall. Jag öppnade nämligen på förskolan och började redan kl 06:00. Då får man njuta av att gå hem redan klockan halv ett.

Idag lämpade det sig utmärkt eftersom min kompis Annelie från Stockholm kom ner för första gången till Linköping för att se hur jag har det. Vi tog en sväng på stan, kikade i lite affärer och pratade jättemycket om allt och inget över en fika. Precis som det ska vara!

Jag ÄLSKAR pasta med goda ostsåser och just gorgonzolasåsen är en stor favorit! Denna variant lagades ikväll hemma hos oss:

Tagliatelle med gorgonzolasås, skinka & champinjoner
(2 personer)

Tagliatelle för 2 personer
ca 50 g gorgonzola
3 msk smör
ca 2½-3 dl matlagningsgrädde (beroende på styrkan på osten)
100 g kokt skinka, kassler eller liknande
ca 10 färska champinjoner
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm grovmald svartpeppar
Ev lite salt

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Lägg osten och smöret i en kastrull och låt det försiktigt smälta på medelvärme.
Tillsätt salladskrydda och svartpeppar.
Tillsätt grädden till såsen.
Skiva champinjonerna och strimla skinkan.
Fräs dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg.
Lägg dem i såsen och smaka av med salt.
Servera till tagliiatellen.

Så underbart gott!

Kram Karin

Inga kommentarer: