2009-04-21

Lyxig kycklingtoast

Ibland är det gott med en lite enklare middag som inte är så stor? Då kanske den här kycklingtoasten kan passa bra! Spenat med smak av muskot och en varm kycklingstuvning sätter en speciell touch på den här rätten. Den fungerar även väldigt bra som både förrätt och vickning.

Lyxig kycklingtoast
(4 personer)

2 kycklingfiléer
300 g bladspenat/babyspenat
muskotnöt
2 msk smör
½ msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
Ev lite mjölk
½ msk kycklingfond
salt och vitpeppar
några droppar citronsaft
4 skivor formfranska
8 skivor vällagrad ost

Gör såhär:
Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg.
Pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt.
Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning.
Krydda med salt, peppar, kycklingfond och några droppar citron.
Sätt ugnen på 250°.
Finfördela spenaten och fräs den mjuk i lite smör.
Smaksätt med riven muskot, salt och peppar.
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
Lägg några skivor ost överst och gratinera smörgåsarna i 5–6 minuter eller tills de fått vacker färg.

Väldigt enkelt och jättegott! Om man ska ha denna toast till förrätt ska man dock tänka på att inte ha en för maffig huvudrätt, alternativt göra en halv toast per person, annars kan det lätt bli lite mycket.

Imorgon blir det födelsedagsmiddag här hemma! Då har jag själv fått välja middagen och jag kan avslöja att det blir kött och en hejdundrande ostbricka till efterätt!

Kram Karin

Inga kommentarer: