2009-04-18

Pasta med ädelostsås & fläskfilé

Då var det helg igen och igår lagade jag en härlig pastarätt med ädelostsås och fläskfilé. Pricken över I:t var den härliga rödlöken som fått koka i balsamvinäger, vin och vinbärsgelé. Riktigt gott!

Pasta med ädelostsås & fläskfilé
(4 personer)

500 g fläskfilé
salt och peppar
1 st rödlök
0.5 dl balsamvinäger
1 msk honung
1 dl rödvin
3 dl grädde
50 g ädelost
1 msk kycklingfond
1 msk svartvinbärsgelé
Salt, tabasco + några droppar cognac
300 g tagliatelle

Gör såhär:
Koka rödlöken mjuk i en kastrull med balsamvinäger, honung och rödvin.
Koka upp grädden, tillsätt ädelost, kycklingbuljong och gelé.
Vispa och smaksätt såsen med cognac och tabasco.
Krydda fläskfilén med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna.
Stek filén runt om så den får fin stekyta.
Stick i en stektermometer och stek färdigt den i ugnen.
Ta ut köttet när innertemperaturen står på 65 grader.
Låt filén vila i folie tills innertemperaturen nått 70 grader.
Koka pastan al dente.
Fördela pasta i fyra stora djupa tallrikar.
Skär upp filén i snedskurna bitar och lägg på pastan.
Ringla såsen över köttet och pastan samt toppa med den kokta rödlöken.

Ikväll blir det lax till middag! Vad ska ni hitta på? :)
Ha en skön lördagskväll!

Kram Karin

Inga kommentarer: