2009-06-22

Gamberetti marinati - Scampi med vitlök, persilja & vitt vin

Nu har midsommar kommit och passerat och jag har tillbringat helgen tillsammans med sambo och svärföräldrar uppe i min familjs sommarstuga i Fanthyttan 5 mil norr om Örebro. Det var en skön helg och regnet till trots så sken solen faktiskt en hel del på midsommarafton, åtminstone ända fram tills kvällen...
Som sig bör var det sillunch och grillat på kvällen som gällde och Dennis fick stå för grillandet. Jag kan inte motstå att slänga upp en helt underbar svensk midsommarbild från midsommaraftonskvällen när grillen gjorde entré.
Tappre Dennis skulle minsann grilla, regnet till trots. Det var vi andra tacksamma för.

En underbar sommarvecka ligger oss framför fötterna och då kanske en fräsch förrätt med lite skaldjur passar bra? Här kommer ett mumsigt recept!


Gamberetti marinati - Scampi med vitlök, persilja & vitt vin
(2 personer)

20 kokta scampi

Marinad:
2 dl vitt vin
1 msk olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
Saften från ½ citron
1 tsk salt

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt räkorna ligga i den i minst ett dygn.
När du ska laga rätten häller du ner marinaden i en varm stekpanna.
Rör om och låt den mesta vätskan sjuda bort.
Lägg i räkorna och låt dem hastigt bli genomvarma.
Servera genast med lite smörstekt bröd.

Gott och somrigt som för tankarna ner till Medelhavet. Själv ser jag fram emot resan till Tunisien den 8:e juli tillsammans med sambon. Skriver mer om det när det närmar sig!

Ta hand om er!

Kram Karin

3 kommentarer:

Swedish Mike sa...

Skont att se att den Svenska sommaren inte har andrat sig mycket pa nio ar. Eller den Svenske mannens envishet nar det kommer till grillandet ;)

Hoppas att ni hade en bra midsommar trots vadret.

Scampi receptet ser gott ut, kommer att provas snarast.

// Mike

Anonym sa...

Hihi, det där med paraplyet känns igen! Ganska mysigt ändå med grillat i ösregn! Här ösregnade det också på midsommarafton, men inte gör det nåt! :-)

Lil'm sa...

Men guuu vad gott det ser ut! Nu ligger det små söta räkor i marinad...en improviserad sådan med vinäger istället för citron och fryst persilja, återstår att se hur detta ska gå ;)

Ha det bäst, Karin!
Kramar
Maria