2009-01-13

Fransk vitlöksfisk med stuvad spenat

Provade ett nytt recept igår som blev väldigt gott! Jag är ett stort fan av fisk, men har tyvärr rätt få riktigt bra fiskrecept. Det här kommer att läggas till favoritlistan. Det är dessutom enkelt att laga eftersom fisken sköter sig själv i ugnen.

Fransk vitlöksfisk med stuvad spenat
(2 personer)

400 g fiskfilé, t ex gös eller sej
1 dl torrt vitt vin (eller 1 msk citron och vatten)
4 msk smör-&rapsolja, oliv
1/2 dl ströbröd
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
3 pressade vitlöksklyftor
250 g färsk spenat
2 msk flytande margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över vinet.
Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, persilja, salt och vitlök.
Bred röran över fisken.
Tillaga i mitten av ugnen 20 min.
Hacka spenaten fint.
Fräs den i lite smör i en kastrull.
häll på mjölken.
Blanda mjöl och flytande margarin och klicka i lite i taget i spenaten.
Koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med kokt potatis.

Enkelt och gott!

Kram Karin

Inga kommentarer: