Två goda röror
Här kommer ytterligare ett några recept från när vi firade min mors 65-års dag. Det är två olika röror, nämligen Rödlöksröra och Svart olivtapenade.
Den första röran är väldigt enkel att göra, nämligen rödlöksröran. Den består endast av tre ingredienser och uppskattas alltid väldigt mycket när man bjuder på den.
Rödlöksröra
1 burk philadelphiaost (Ej light!)
ca 1 dl creme fraiche (Ej light!)
1 stor fint hackad rödlök
Allt detta röres ihop och smakas av med salt. Låt sedan stå i kylskåp några timmar, gärna över natten.
Detta är den enda röra där jag aldrig byter ut ost eller fraiche mot lättare varianter. Det blir en enorm skillnad om man använder orginalprodukterna!
Då går vi över till den svarta olivtapenaden. En riktig klassiker! Det finns bra olivtapenade att köpa i butiker, men godast blir det om man gör den själv. Här kommer ett recept på det:
Svart olivtapenade
1 ask sardeller (INTE sardiner!)
450 g oliver
4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
Alltihop mixas till en jämn röra.
Båda rörorna passar utmärkt till crostini, rostat bröd eller liknande. På mammas fest serverades de just på detta sätt och med lite nötter vid sidan om och bubbelvin i glasen.
Gott och otroligt enkelt!
Kram Karin
1 kommentar:
Tapenade är en riktig favorit - mums så gott! Den andra röran såg ju väldigt enkel ut att göra, så den måste jag testa vid tillfälle.
Skicka en kommentar