2008-12-18

Biff med ugnsrostad potatis & Karl-Johancreme

Provade ett recept från tidningen Buffé för inte så längesedan. Det blev riktigt gott! Dock hade jag lite sötpotatis hemma som behövde användas så jag provade att ugnsbaka denna tillsammans med den vanliga potatisen och det blev en succé!

Biff med ugnsrostad potatis & Karl-Johancreme
(2 personer)

2 skivor utskuren biff
3 stora potatisar
1 stor sötpotatis
2 tsk timjan
2 msk olja
1 burk creme fraiche med smak av Karl-Johan, timjan & citron
1½ dl torkade trattkantareller (alternativt annan svamp)
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisarna och sötpotatisen och skär i skivor om ca ½ cm.
Lägg skivorna i en ugnssäker form och häll över oljan och timjan.
Rör om ordentligt och rosta sedan i ugnen i ca 40 minuter.
Rör om då och då, samt salta när potatisen är färdig.
Värm upp creme fraichen i en kastrull.
Rär ner svampen och låt sjuda i några minuter tills svampen blivit mjuk.
Smaka av med salt och peppar.
Stek biffarna i smör, ca 4 minuter på vardera sida. Salta och peppra.

Creme friachen smaksatt med Karl-Johan, timjan & citron heter Creme fraiche gourmet och finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Den är smaksatt av årets kock och finns i flera olika smaker.

Kram Karin

1 kommentar:

Hanna sa...

Det där såg otroligt smarrigt ut!