2008-12-02

Hallondessert i glas

Jag är ju som ni vet en inbiten förrätts-människa. Jag skulle hellre äta tre förrätter än förrätt, varmrätt och dessert. Desserten kommer dessutom sist på min lista. Ibland kan det dock vara gott med någonting sött efter maten och i helgen provade jag en superenkel Hallondessert som man gör i glas.

Hallondessert i glas
(2 personer)

6 digistivekex
3 msk smält smör
1 ask färska hallon (Frysta går också om de får rinna av ordentligt)
1 burk vaniljkesella

Gör såhär:
Mixa digistivekexen med det smälta smöret.
Fördela kexröran i botten på två glas.
Lägg ett lager med hallon och sedan ett lager vaniljkesella.
Fortsätt varva tills önskad mängd uppnåtts i varje glas.

Det här var en otroligt enkel dessert! Den kändes fräsch och inte alltför onyttigt, även efter en rejäl middag. Den gick dessutom väldigt fort att göra och blev vansinnigt god!

Kram Karin

Inga kommentarer: