2008-06-02

Scampi con salsa de tomates con ajo

I helgen provades en ny förrätt som blev en succé. Fräscht och enkelt, samt mycket gott.

Scampi i tomat- och vitlökssås
(Scampi con salsa de tomates con ajo)

Ingredienser
(4 personer)

500 g färdigkokta scampi
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3/4 dl tomatpuré
2 dl vatten
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
4 tsk socker
1-1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 tomater
1/2 dl strimlad bladpersilja

Gör så här:
Skålla tomaterna. Ta bort kärnhusen och finhacka köttet i bitar.
Skala och finhacka löken och vitlök.
Fräs de båda löksorterna i olivoljan i en traktörpanna.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några min.
Häll på vatten och vin.
Krydda med socker, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock ca 10 min tills den fått en tjock konsistens.
Lägg i scampin och hetta upp någon minut.
Strö lite strimlad bladpersilja över scampin vid servering.
Servera med en bit baguette.

Riktigt god förrätt! Fungerar givetvis lika bra som en tapasrätt tillsammans med flera andra.

Kram Karin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var riktigt gott. Min älskling är så duktig. :-) G

Jassu sa...

Den här rätten är i min smak...
Köpte massor med scampi igår - och ska nog prova på det här då det blir dags för att laga scampi...
tack :)