2008-06-03

Skagenrisoni

Har provat ett nytt recept som jag hittat, nämligen Skagenrisoni. Risoni är pastakorn som ser ut som ris och används i soppa, sallader eller som alternativ till ris, pasta och potatis. Jag brukar inte använda det så ofta och det är synd för det är väldigt gott! Här kommer receptet jag använde.

Skagenrisoni
(4 personer)

3 dl risoni
5 salladslökar
150 g sugarsnaps eller sockerärter
4 gröna sparrisar
2 burkar Arla Köket skagenpanna
300 g räkor, ca 550 g med skal
150 g crabfish
½ fiskbuljongtärning
Citronpeppar

Gör såhär:
Skala först räkorna.
Koka risonin enligt anvisningen på paketet.
Hacka lök, sugarsnaps och sparris i mindre bitar och stek i lite smör i en traktörpanna.
Häll på skagenpannan, smaktillsatsen samt buljontärningen och låt sjuda några minuter.
Dela crabfishen i mindre bitar och vänd ner den tilsammans med räkorna.
Krydda med citronpeppar.
Blanda ner risonin.

Jättegott och väldigt enkelt! Klart bra mat för de som vill ha mat i ett nafs.

Kram Karin

Inga kommentarer: