Solskenssoppa
På jobbet har jag fått prova på en hel del maträtter som jag aldrig tidigare ätit, då vi aldrig varit några storätare av husmanskost i vår familj. Första gången jag åt Solskenssoppa t ex var på jobbet och den är nu en av mina favoritsoppor.
Detta är dock en lite godare variant än den vi får på jobbet och basen till receptet har jag fått av min snälla kollega Anne-Marie. Tack för det!
För att få soppan lite mer barnvänlig och matig tillsatte jag makaroner i soppan denna gång. Personligen föredrar jag soppan utan makaroner, men det är givetvis en smaksak.
Solskenssoppa
(Ca 1 liter)
4 stora morötter
1 gul lök
2 tsk strösocker
1 dl apelsinjuice koncentrat
6 dl grönsaksbuljong
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk körvel
½ dl finhackad persilja
Till servering: Finstrimlade morötter kokta al dente
(ev 3 dl kokta makaroner)
Gör såhär:
Skala morötterna och löken.
Skär morötterna i skivor och finhacka löken.
Fräs löken och morötterna i smör i en kastrull.
Strö över socker och tillsätt buljongen.
Koka tills morötterna är mjuka, ca 10-15 min.
Tillsätt apelsinjuice och kör morötterna i en mixer till puré.
Smält smöret och rör ner mjölet.
Späd med mjölken och tillsätt purén.
Låt koka ca 10 min.
Smaksätt med körvel, salt och lite vitpeppar.
Om du valt att ha makaroner i soppan tillsätter du bara dessa vid servering.
Strö lite hackad persilja på toppen samt de strimlade morötterna.
En god soppa som är billig att göra!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar