2008-07-04

Nubberöra, Grillad färskpotatis & Fetaoströra

Ikväll firade vi lite att jag har fått ett nytt jobb. Det blev lite godare mat än vanligt och lite nyare tillbehör. Till förrätt hade vi en nubberöra på knäckebröd som jag blandade ihop lite själv. Den blev otroligt god! Här är receptet:

Karins nubberöra
(ca 4 personer)

100 g inlagd sill (sort spelar mindre roll)
1 kokt ägg
1 finhackat äpple utan skal
1 msk creme fraiche
1 msk majonäs
1 msk stenbitsrom
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
2 skivor knäckebröd.
Rödlök och gräslök till garnering.

Gör såhär:
Hacka sillen och ägget i småbitar.
Rör i äpplet, creme fraiche och majonäs.
Tillsätt dill och gräslök.
Smaka av. Salta och peppra om det behövs.
Lägg upp röran på ½ knäckebrödsskivor.
Garnera med skivad rödlök och gräslöksstrån.

Till varmrätt grillade vi fläskfilé och till detta hade vi färskpotatis på spett och fetaoströra, samt sallad. Mycket gott!

Grillad färskpotatis
(Till 2 personer)

6 färskpotatisar
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt

Gör såhär:
Koka potatisarna "halvklara".
Sila av dem och vänd dem i olivolja.
Krydda dem med timjan och salt.
Lägg dem på grillen och grilla tills de fått fin färg, ca 15 min.


Fetaoströra
(Till 2 personer)

75 g fetaost
1,5 dl creme fraiche
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
Salt

Gör såhär:
Mosa fetaosten och blanda med creme fraichen.
Pressa i vitlöken och häll i olivoljan.
Krydda med oregano och salt (OBS! var försiktig med saltet!)

Supergod middag blev det! :)

Kram Karin

1 kommentar:

Anonym sa...

Nubberöran på knäckebröd knäckte totalt. Supergod!

G