2007-11-25

Pargrotskys kanapé

Ibland vill man ha en lite lyxigare förrätt. Då är denna mumsiga förrätt något att pröva. Jag har själv gjort den ett flertal gånger och fått mycket beröm för den.

Pagrotskys kanapé
(4 personer)

1 päron
100 g rökt lax
3 msk majonäs
1½ dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
3 msk hackad gräslök
12 stora färska räkor
2 msk löjrom.
Salt och peppar
4 skivor kavring

Gör såhär:

Skär laxen i ½ cm stora kuber.
Blanda creme fraiche, majonäs och pepparrot
Skala och kärna ur päronet. Skär det i ½ cm stora kuber.
Rör ner lax, päron och finskuren gräslök i blandningen.
Salta och peppra.
Skär bort kanterna på kavringen och lägg på laxröran.
Garnera med räkor och toppa med löjrom och några gräslöksstrån.

Smaklig måltid!

Kram Karin

1 kommentar:

Maria Gustavsson sa...

Hej,
jag fick tipset av Leif P och jag håller med, kanapén ser verkligen fantastiskt god ut. :-)Nu har vi skrivit upp receptet, tack för trevlig bild också.

Mvh Maria på MIKU med sonen Laban som ska göra en smaskig smörgåstårta att bjuda på sista dagen på sommarjobbet.