2009-08-07

Heta Parmesan-scampi

TGIF! Första arbetsdagarna på jobbet har förvisso varit riktigt lugna och vi har haft få barn, men man måste ju ÄNDÅ gå upp tidigt på mornarna och efter 4 veckor med sovmornar känns det tungt. Nu är jag dock igång och de sista dagarna har känts riktigt kul.
Men nu är det fredag och då är det dags för en ny förrätt! Här är det scampi och parmesan som är huvudingredienserna och gott blir det!


Heta Parmesan-scampi
(2 personer)

12 kokta scampi
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 krm cayennepeppar
2 krm chilipulver
Salt
½ dl riven parmesan

Gör såhär:
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftorna och lägg i kryddorna.
Lägg i räkorna, salta och låt dem fräsa nån minut.
Ta upp räkorna och låt dem rinna av på lite papper.
Läg upp på fat och strö över parmesanosten.
Servera gärna med lite smörstekt formbröd (Uteslutes för GI vänligt)

Värt att prova om man gillar scampi! Själva ska vi ut och äta på restaurang ikväll. Ha en skön fredagskväll!

Kram Karin

2 kommentarer:

Mattias sa...

Åh vad gott! :)
Glad jag är att hitta denna blogg. Du ger väldigt mycket inspiration till matlagning. Forsätt så här! :)

Karin sa...

Vad roligt att du tycker det! Väkommen tillbaka! :)
// Karin