2007-09-27

Kycklinggryta med skogssvamp och lingon

Idag var jag ensam hemma med Kevin och skulle fixa middag. Det blev en av mina favoriträtter. Kycklinggryta med skogssvamp och lingon. En enkel rätt som egentligen är baserat på ett litet halvfabrikat men som går att variera rätt mycket.

Kycklinggryta med skogssvamp och lingon
(4 personer)

1 burk skogssvampspanna (finns i kyldisken)
500 g kycklinglårfilé
200 g skogschampinjoner (eller någon annan svamp)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lingonsylt
2 tsk soya
3 tsk kycklingfond
Salt och peppar

Gör såhär:
Skär kycklingen i mindre bitar och stek upp dem i en stekpanna.
Tillsätt svampen och låt den steka med.
Salta och peppra.
Häll i skogssvampspannan och smaksättningen och tillsätt den extra grädden.
Häll även i soya och kycklingfond och låt alltsammans puttra en liten stund.
Rör ner lingonsylten.
Serveras med pasta eller ris.

Här puttrar grytan för fullt!


Lätt som en plätt att göra och lite höstaktig mat. Även Kevin gav grytan godkänt. Mycket gott med andra ord!


Kram Karin

1 kommentar:

Anonym sa...

Härlig blogg d har=)