2009-03-03

Köttfärsås goes Thai

Här kommer ett nytt kryddigt recept på köttfärsås!

Köttfärsås goes Thai
(4 personer)

500 g nötfärs
300 g wokgrönsaker
5 vårlökar
10 champinjoner
1 burk kokosmjölk
4 tsk röd currypasta
1 msk riven ingefära
4 vitlöksklyftor
3 tsk soya
½ msk kalvfond
2 tsk socker

Gör såhär:
Stek köttfärsen i olja.
Skär vårlöken och champinjonerna i mindre bitar och låt steka med.
Lägg i wokgrönsakerna och fräs även dessa.
Pressa i vitlöken och häll i currypastan.
Lägg i ingefäran och blanda väl.
Häll i kokosmjölken, soya, socker och kalvfond.
Låt puttra ca 10 min.
Servera med pasta, nudlar eller ris.

En lite annorlunda variant på den klassiska köttfärsåsen. Thaimat är ju alltid gott och styrkan på den här köttfärsåsen kan man lätt variera själv beroende på hur mycket currypasta man har i.
Jag serverade såsen med gnocci-pasta och lite Naan-bröd. Mycket gott!

Kram Karin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där låter gott. Dessutom är det alltid kul att få lite inspiration och tips på nya varianter av "vardagsklassikerna".

Anonym sa...

Spännande att låta den gamla köttfärssåsen få thailändska smaker! Det vill jag prova, men kanske tar jag kycklingfärs.

Hälsar fröken Dill