2009-02-19

Tagliatelle med fläskfilé och citron

En gammal favorit som jag hittat på Arla en gång i tiden är denna rätt med fläskfilé. Med smaker som citron, vitlök, basilika blir det en suverän smakexplosion! Det här är en helt perfekt fredagsmiddag som går fort att göra och som ändå är lite extra festlig inför helgen.

Tagliatelle med fläskfilé och citron
(4 portioner)

300 g tagliatelle
500 g fläskfilé
ca 15 champinjoner
smör
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
rivet skal samt saft av en citron
3 pressade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skär fläskfilén i strimlor eller skivor.
Dela champinjonerna i fyra delar.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
Tillsätt champinjonerna och låt fräsa några minuter.
Hacka basilikan fint och blanda med crème fraiche.
Rör ner blandningen i pannan och värm.
Smaksätt med citronskal,vitlök, salt och svartpeppar.
Späd ev med lite mjölk om såsen blir för tjock.
Servera med nykokt tagliatelle.

Det här är faktiskt en av mina favoriter och den kommer säkerligen att hänga med i många år framöver!

Kram Karin

3 kommentarer:

Ninne sa...

Det här låter jättegott, måste provas! :-)

Anonym sa...

Men fyy så otäckt gott det ser ut!! Sitter här på jobbet och letar lite snabb fredagsmat när vi alla kommer hem ikväll! Fredagar är man ju heller inte så pigg på att stå vid spisen så länge, då vill man ju bara muffla ner sig i soffan med barnen till bollibompa... :-D Det här tipset ska jag klura lite på idag! Tack för tipset & trevlig helg!

Karin sa...

Ninne: Det ÄR jättegott! Jag lovar :-D

kryddburken: Ja det här går grymt fort att laga och känns riktigt fredags-gott! Här blir det lax till middag så jag ska gå in och spana på ditt senaste laxrecept som såg så himla gott ut :-) Trevlig helg du med!