2009-02-24

Fiskwallenbergare med potatismos & pepparrotssmör

Ibland är det roligt att göra något lite annorlunda än vad man brukar med de råvaror man köper. Dillsmakande fiskbiffar som smälter i munnen blev en riktig braksuccé som kommer hamna på matsedeln ofta här hemma. Pepparrotssmöret som tillbehör är grädden på moset!

Fiskwallenbergare med potatismos & pepparrotssmör
(4 personer)

Wallenbergare:
500g valfri fisk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 äggulor
1 kruka dill
2 msk potatismjöl
1½ dl vispgrädde
1 msk smör

Potatismos:
Kokt potatis till 4 personer
4 msk smör
2-3 dl varm mjölk
Salt & vitpeppar

Pepparrotssmör:
5 msk smält smör
3 msk riven pepparrot

Gör såhär:
Dela fisken i mindre bitar.
Mixa alla ingredienser till wallenbergarna till en färs.
Forma till 12 små biffar och stek dem gyllenbruna i smör.
Fortsätt med moset.
Mosa potatisarna och blanda i smör och lite mjölk i taget.
Vispa med elvisp tills du får en bra konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret till pepparrotssmöret och blanda i pepparroten.
Servera genast med wallenbergare, potatismos och gärna kokta morötter.

En riktigt supermumsig middag!

Kram Karin

1 kommentar:

Martina sa...

Låter riktigt gott! Det ska jag testa nån gång!