Spagetti Carbonara
Idag blev det en klassiker på matbordet, nämligen Spagetti Carbonara. Jag har sett otroligt många olika recept på den här rätten och den kan varieras in i det oändliga. Här kommer mitt eget recept.
Spagetti Carbonara
(4 personer)
Pasta för fyra personer
200 g rökt eller rimmat sidfläsk
2 äggulor
2 1/2 dl Arlaköket vispgrädde (eller magrare sort)
1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl riven lagrad ost
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.
Skär fläsket i små tärningar.
Stek det knaprigt utan fett i en stekpanna.
Värm grädden i en kastrull och pressa i vitlöken.
Rör i osten och salta en aning. Krydda med svartpeppar.
Blanda spagettin med ostsåsen och tillsätt äggulorna.
Rör kraftigt till en krämig konsistens.
Servera pastan genast med fläsket strött på toppen.
...och det är preciiis så onyttigt och gott som det låter!
Kram Karin
1 kommentar:
Ja, det finns verkligen många varianter på den här rätten! Jag hoppar över äggulorna och tillsätter lite creme fraiche istället, jättegott!
Skicka en kommentar