2008-11-03

Ädelostkräm med aprikoser och valnötter

I fredags blev det lite tilltugg och gott vin framför Idol. Det vi mumsade på var goda vitlökscrostini med ädelostkräm, aprikoser och valnötter. Riktigt goda blev dem, speciellt när man gjorde egna vitlökscrostini! Här är rykande varma vitlökscrostini!

Dessa borde gå att variera in i det oändliga med olika röror på. Denna gång blev med med ädelost, nötter och aprikos som gifte sig bra på vitlöksbröden!

Ädelostkräm med aprikoser och valnötter på vitlökscrostini

(ca 12 st)

En lång baguette
Flytande smör
hackad persilja
2 vitlöksklyftor
100 g ädelost
1 dl creme fraiche
10 torkade aprikoser
10 valnötter

Gör såhär:
Skiva baguetten i 12 skivor om ca 1½ cm vardera.
Blanda smör, hackad persilja och pressad vitlök och bred på brödskivorna.
Grilla i ugnen på 250 grader i ca 3-5 min.
Mosa ädelosten och blanda med creme fraichen.
Lägg en klick av ädeloströran på varje grillad brödbit.
Hacka valnötter och aprikoser grovt och strö över bröden.

Superenkelt och riktigt gott! Fungerar säkerligen utmärkt på buffébordet om så önskas.

Till detta dracks ett gott vin som heter Chill Out Lakes. Mycket gott vin! Du kan läsa mer om vinet här!

Kram Karin

Inga kommentarer: