2009-01-11

Laxmousse på toast

Då var det dags för en ny förrätt! Den här provades i helgen med ett strålande resultat. Attans så gott det blev!

Laxmousse på toast
(2 personer)

2 skivor formbröd
2 msk smör
50 g rökt lax i skivor
Rivet skal från 1 lime eller ½ citron
75 g cream cheese naturell
100 g skalade räkor
50 g röd rom
½ kruka gräslök
½ tsk paprikapulver
nymalen vitpeppar

Gör såhär:
Ta ut rundlar av brödet och stek dem gyllenbruna i smöret.
Lägg lax, gräslök, cream cheese, hälften av rommen, hälften av räkorna, samt limeskal och kryddor i en bunke.
Mixa alltsammans så det blir finfördelat.
Lägg moussen på bröden och fördela resten av räkorna uppepå.
Toppa med en sked rom och några gräslöksstrån.

I orginalreceptet skulle man inte ha något bröd och inte heller någon gräslök men jag gav det hela min egna touch genoim att modifiera det lite och jag tyckte att det blev kanon!

Kram Karin

1 kommentar:

Christoffersmat sa...

Ser gott ut!

Mvh

Christoffer