2007-06-13

Thaisoppa med kyckling och räkor

Igår hittade jag ett nytt recept att prova. För en gångs skull var det recept på en soppa. Jag som ALDRIG gör soppa annars, men det här lät så mumsigt så jag var tvungen att prova det till middag. Det var en Thaisoppa med kyckling och räkor. Kryddningen har jag "piffat till" lite, som vanligt.


Thaisoppa med kyckling och räkor
(ca 4 portioner)

2 kycklingfiléer
2 dl skalade räkor
1 burk lättkokosmjölk
3 dl vatten
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 liten purjolök
1 broccolibukett
6 färska champinjoner
Kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1 msk röd currypasta

Gör såhär:
Finhacka moroten, palsternackan, purjon broccolin och champinjonerna. Fräs i lite rapsolja och tillsätt 1 msk currypasta (Börja med hälften och smaka av för säkerhets skull; styrkan kan variera mellan olika märken).
Häll i kokosmjölken och vattnet och smaka av med kycklingfond, alternativt 1 hönsbuljongtärning. Tillsätt kycklingfiléerna som du skurit i små fyrkanter.
Låt det hela koka i ca 10 minuter tills kycklingbitarna är klara.

Som så ofta när det gäller recept, går det givetvis att byta ut ovanstående rotsaker och grönsaker mot andra, eller öka alternativt minska mängden på dessa. Kycklingen kan bytas ut mot quorn för ett vegitariskt alternativ, också lax, torsk, hoki eller annan fisk fungerar bra.

Mums blev det iallafall! Sambon tyckte dock det blev lite starkt, men smaken är som baken! Jag tyckte iallafall det var tillräckligt gott för att få vara med på min fina blogg.

På återseende!

Kram Karin

Inga kommentarer: