Sjökrogen - En fiskupplevelse
I helgen gjorde jag och sambon en liten roadtrip i Sverige eftersom sambon hade lite ärenden att göra. Det första stoppet var i Vadstena där vi bodde på ett jättegulligt litet Bed & Breakfast. Denna kväll gjorde vi det lätt för oss och köpte lite antipasti i form av salami, parmaskinka, en korv med pistashnötter och en rökt pepparskinka att mumsa på inne på rummet.
Ett gott rosévin blev det också. Vinet var ett Argentinskt rosé som heter Chakana. Ett prisvärt vin, runt 65:-, om man gillar roséviner.
Vårt andra stop blev Göteborg. Här skulle vi bo vår andra och sista natt på hotell Scandic Crown, mitt i centrala Göteborg. Jag hade fått förtroendet att välja restaurang för kvällens midag och självklart valde jag en fisk- och skaldjursrestaurang. Vi hade bokat bord på Sjöbaren redan dagen innan och det var tur för stället blev fullsatt.


Till varmrätt valde vi olika rätter. Göran valde Dagens fångst som denna dag var Helstekt rödtungsfilé med puré på mandelpotatis och palsternacka, samt en saute på räkor och bondbönor i kräftsås.


Efter varmrätten gav vi upp tanken på efterätt och valde istället att ta varsin dricka. Jag drack en Irish Coffee och Göran drack en whiskey. Det var precis lagom till efterätt.
Både jag och Göran var överens om att det här var bland den bästa mat vi ätit någonsin. Enkel men tilllagad med kärlek och enormt fina råvaror. Full pott i betyg!
Kram Karin
2 kommentarer:
Tack för titten på min sida ... och för snällorden! Nu har jag tittat här och dreglar nästan .. så hungrig blev jag ..-)
Låter ljuvligt - såväl restaurangmat som antipasti!
Skicka en kommentar