2008-10-08

Quesadillas med serranoskinka & mozzarella

I helgen som var gjorde jag en förrätt som visade sig bli en succé. Jag har tidigare gjort Quesadillas men det här blev en ny sort. Klassiska smaker som verkligen passade i en Quesadilla!

Quesadillas med serranoskinka & mozzarella
(ca 3-4 personer)

2 stora tortillabröd
5 skivor serranoskinka
2 påsar mozzarella med basilika
½ kruka färsk basilika
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Lägg upp ett tortillabröd.
Skiva mozzarellan tunnt och lägg ut över brödet.
Hacka basilikan och strö ut den över osten.
Lägg ut skinkan över alltsammans.
Salta och peppra.
Lägg ut ytterligare lite mozzarella ovanpå skinkan.
Lägg på det andra tortillabrödet och tryck till en aning.
Värm upp en stekpanna och lägg i Quesadillan.
Låt ligga ca 5 min på varje sida på medelvärme, tills osten smält helt.
Skär tortillan i trekanter och servera genast.

Superenkel förrätt och enormt gott. Fungerar även att äta kalla och blir perfekt på t ex buffébordet. Rekomenderas!

Kram Karin

1 kommentar:

Anonym sa...

Åt dessa förra helgen, mycket goda =) Rekomenderas!