2007-08-06

Grillkväll med Helena

En lördagkväll för några veckor sedan hade jag och min kompis Helena inget att göra så vi beslöt oss för att ha en grillkväll med gott vin och massor av tjejsnack. Det blev en mycket lyckad kväll och här kommer bilder från den lilla tillställningen (tyvärr är allt taget med mobilen).

Eftersom Helena äter GI-inspirerat så uteslöt vi potatis och liknande och valde att endast ha olika grillade alternativ. Vi startade upp med ett grillspett gjort på scampi.
Scampin har legat i en underbart god marinad där man blandar följande:

Scampimarinad

1 msk curry
3 msk olivolja
3 msk sweetchilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Salt

Till detta underbara grillspett hade vi en vanlig, men otroligt god, fetaost-sallad (innehållande 1 påse medelhavssallad, 1 rödlök, 1 paket fetaost, tomater och gurka) samt aioli. Mums!

Vi drack även en skvätt vin till det och detta var vad som serverades. Oude Cap Chardonnay. Mycket gott vin som jag precis upptäckt. Funkar till det mesta!
.
Efter att ha smaskat i oss spetten fortsatte vi grillningen. Det blev kyckling och fläskfilé i olika marinader varav en hemmagjord:

Karins klassiker

½ dl soya
2 tsk grillkrydda
4 tsk socker

Vi grillade även champinjonhattar fyllda med vitlöksost och majskolvar.

Till härligheterna hade vi bland annat den här goda kantarellsåsen från Jesse´s

Vin fanns det såklart också. Lite vinprovning blev det eftersom vi hade två flaskor som vi kunde jämföra mellan. Personligen tycker jag Tow Oceans, som är ett sydafrikanskt vin, föll mig bäst i smaken. Det andra passade bra som sällskapsvin.

Hela kvällen blev mycket lyckad och det får inte dröja för länge till nästa gång! Stor kram till dej Helena!

Kram Karin

Inga kommentarer: